Kérdések és válaszok
Információk
Mi is a Krill?
A Krill egy apró, garnéla szerű rák. A Krill elég alacsony helyen áll a tengeri táplálékláncban, algával táplálkozik. Antarktiszi Krill (Euphausia Superba) max 6 cm-re nő és nagyjából 2 gramm súlyú.
Hogyan szabályozzák a Krill halászatát?
Jelenleg az Antarktiszi vizekben a kereskedelmi krill halászatot a CCAMLR (Konvenció az Antarktiszi Tengeri Élővilág Megőrzésére) szabályozza. CCAMLR évi 4 millió tonnában limitálja a krill halászatot a fenntarthatóság érdekében.
Terhesség alatt biztonságos a krill olaj fogyasztása?
Terhesség alatt kifejezetten ajánlatos a Krill olaj fogyasztása, főként a második és harmadik harmadában, amikor a magzat agya fejlődik. Omega-3 zsírsav létfontosságú a sejtmembránok felépítésében. A számos előnyei mellett, a krill olaj szignifikánsan növeli a dokozahexaénsav (DHA) koncentrációját az agyban.
Szedhetek-e krill olajat rák vagy hal allergia esetén?
Ne használjon krill olajat rák allergia esetén. Ha allergiás a halra, akkor kérje ki orvosa tanácsát, mielőtt krill olajat fogyasztana, vagy csak is specialista felügyelete mellett próbálja ki.
Használhatok-e krill olajat szoptatási időszakban?
Terhesség alatt kifejezetten ajánlatos a Krill olaj fogyasztása, főként a második és harmadik harmadában. Nincs korlátozás a szoptatási időszakra vonatkozólag – sőt ellenkezőleg, mert így a kisbaba hozzájut a létfontosságú DHA és EPA zsírsavakhoz.
Mi a napi adag felnőttek és gyermekek esetében?
Az első hónapban, felnőtteknek napi 2 kapszula. Ajánlott étkezés után, reggel vagy este, akár 2 kapszulát egyszerre, vagy 1 kapszulát két alkalommal bevenni. Az első hónap után a napi mennyiség 1 kapszulára csökkenthető. Mint más étrend-kiegészítőt, étkezés után, lehetőleg esténként kellene bevenni. A krill kapszula bevétele után mellőzze a kávéfogyasztást. Gyermekeknek napi egy kapszula, vagy 3 naponta 1 kapszula, életkortól függően.
Hogyan adjunk krill olajat gyermekeknek, akik nem képesek lenyelni a kapszulát?
Ebben az esetben, a legjobb mód a lágykapszulát kiszúrni és a tartalmát egy teaskanálba nyomni. A teáskanálba legyen néhány csepp vize, mely megakadályozza az olaj kanálhoz tapadását.
Milyen hosszan fogyasztható a krill olaj?
Nincsen korlátozás az idő tekintetében. Hosszan tartó, és ésszerű gyakorisággal történő szedése jót tesz az egészségének, mert a testünk nem képes előállítani az Omega-3-t és igényeli zsírsav táplálék bevitelét.
A Krill olaj valóban csökkenti a vérnyomást?
A krill olaj magában nem csökkenti a vérnyomást. Azonban arra vannak bizonyítékok, hogy javítja az anyagcserét és a vérkeringést, ami normalizálja a magas, vagy alacsony vérnyomást.
Szedhetek-e krill olajat alkohol fogyasztásakor, vagy másnaposan?
Nincsen korlátozva a krill olaj alkohollal együtt történő fogyasztása, így akár ivás előtt vagy után sem. Számításba véve, hogy javítja az anyagcserét és a vérkeringést, akár alátámasztható az előnyössége. Mindazonáltal, figyelembe véve az alkohol egészségre gyakorolt negatív hatását, krill olajjal együtt fogyasztva az értékes termék pazarlását okozza.
Mit tartalmaz a Kriella™ krill olaj?
Minden egyes Kriella™ krill olaj kapszula 500 mg tiszta Antarktiszi krill olajat tartalmaz, amely gazdag omega-3 zsírsavakban, foszfolipidekben és a legerősebb antioxidánsként asztaxantint tartalmaz.
Mi a különbség Kriella™ krill olaj és a halolaj között?
Két fontos különbség van a Kriella™ krill olaj és más a kereskedelemben előállított halolaj között. Az első, hogy a halolajnak jelentősen kevesebb omega-3 foszfolipid tartalma, mint a krill olajnak. A másik, hogy a Kriella™ krill olaj természetes módon gazdag az erőteljes asztaxantin antioxidánsban.
Miért mondható a Kriella™ krill olaj természetes módon tisztának és stabilnak?
Az Antarktiszi krill a föld legtisztább vizeinek egyikében él. Annak a lehetősége, hogy beépítsen és tároljon környezeti szennyeződéseket szinte semmi. Kriella™ krill olaj nem gyárilag előállított koncentrátum, és az olaj molekuláris szerkezete vagy alkotóelemei nincsenek megváltoztatva. Kril olaj egy stabil tengeri olaj, mivel tartalmaz asztaxantint, mely védi az omega-3 zíirsavat az oxidáció okozta avasodástól. Ráadásul a foszfolipid formátumú omega-3 zsírsav kevésbbé érzékeny az oxidációra, mint a triglicerid formátumú omega-3 zsírsavak.
Köszönöm az érdeklődést. Remélem hasznosnak találta ezeket a válaszokat. (: